In april 2020 werkt Mount Murals met haar pilootproject ‘Geef kleur en vorm aan Heist-Goor’ samen met kunstenaars Katrien Oosterlinck en Els Dietvorst!

Katrien Oosterlinck (1984) ontwerpt spelinstructies met een specifieke scenografie voor ontmoetingen tussen mensen. Deelnemers zijn vormgevers. Het gebruik van hun lichaamstaal staat centraal. Katrien werkt met onze gevoeligheid voor ruimte: elk van ons is op zoek naar een eigen plek én een gedeelde plek. Haar praktijk gaat niet alleen over sociale interactie, maar ook over het creëren van beelden via die interactie.

Els Dietvorst (1964) is een sociaal bewogen kunstenares die haar beeldend werk inzet als middel om maatschappelijke betrokkenheid te creëren. Els Dietvorst is filmmaker en herder. Ze woont en werkt sinds 2010 in Duncormick, Ierland. Haar filmproject The Rabbit and the Teasel werd geselecteerd voor een internationale première op een van de belangrijkste documentaire festivals in Europa, Visions du Reel, in Zwitserland. In september 2015 werd ze geselecteerd voor de Moskouse Biënnale voor hedendaagse kunst. In 2017 won ze de tweejaarlijkse Evens Kunstprijs.

Katrien geeft twee workshops in het pilootproject op het Goor. Beide workshops bieden een adempauze in de drukte!

WORKSHOP 1: MASSAGE-COLLAGE

De eerste workshop heet massage-collage. Deze spelinstructie is speciaal ontworpen voor (groot)-ouders en kinderen van lagere schoolleeftijd. (Groot)ouders zitten samen met hun (klein)kinderen op matjes. Katrien doet bewegingen voor die (groot)ouders en kinderen nadoen. Warm licht, maffe geluiden en zachte kussens zorgen voor de sfeer.
Wat heb je gevoeld in je lichaam? Je hoeft het niet te vertellen met woorden, het mag met kleurstickers op kalkpapier. Verschillende vormen en kleuren kunnen jouw sensaties verbeelden. Zo kun je ook zien wat de ander gevoeld heeft!
Met geluid van Inge van den Kroonenberg en Griet Pauwels
___
Locatie: leefschool De Pluishoek
Wanneer: woensdag 1 april om 14.00
Inschrijven kan hier.

WORKSHOP 2: INTERFACE

De tweede workshop, interface, is voor volwassenen. Deze workshop bestaat uit twee delen. Eerst onderzoeken we, via tekeningen, verbindingen en grenzen. Welke lijn teken jij? Is het een stippellijn, een kronkellijn, een zigzag of eentje rechtdoor? En met welke lijn antwoordt de ander?
Daarna nodigt Katrien je uit op een spelbord met gekleurde vloervlakken. Hoe positioneren we ons in een ruimte? Hoe staan we daarin tegenover elkaar? We gaan samen op zoek naar de raaklijnen tussen mens en ruimte.
Met geluid van Pol Vanlaer, Inge van den Kroonenberg & Griet Pauwels
___
Locatie: parochiezaal Termolen
Wanneer: woensdag 22 april om 19.30
Inschrijven kan hier.

Els Dietvorst komt naar Katrien’s interface workshop op het Goor en brengt haar camera mee. Ze gebruikt dialoog en intuïtie om interacties voor, tijdens en na de workshop op gevoelige plaat vast te leggen.

De vormen en kleuren die uit deze twee workshops komen, neemt Mount Murals mee in het ontwerp voor de publieke ruimte van Heist-Goor. Het zijn visualisaties van wat mensen met affiniteit voor het Goor beleefden terwijl ze in interactie met elkaar een plek op het Goor (her)ontdekten.