Mount Murals’ pilootproject ‘Geef kleur en vorm aan Heist-Goor’ vindt plaats in Heist-Goor, een kerkdorp van de gemeente Heist-op-den-Berg. Het project startte met drie workshops ‘Idiosyncratische Machine’ (Vormen en tussenvormen) onder begeleiding van Kristof Van Gestel. De deelnemers komen voor deze eerste reeks workshops samen in plaatsen die iedereen kent, bijvoorbeeld ‘het zaaltje achter de kerk’.

Kristof ontwikkelde een uitgekiend proces waarbij deelnemers in groep samenwerken om te komen tot een ‘landschap van unieke vormen’. De focus ligt op het in groep omlijnen van meegebrachte voorwerpen,  op arceren van tussenruimtes en op het uitknippen van de vormen.

Enkele reacties van deelnemers:

  • “Rustgevend in het hoofd als je de figuren moest tekenen / vooral het omlijnen, zowel van de vormen als kalkeren”
  • “De mensen samen waren heel rustig, het was niet storend dat iemand dicht bij u kwam om te omlijnen, was makkelijk te verdragen, nochtans ken ik niemand van de andere mensen.”
  • “Samenhorigheid voelen was fijn. In het vormen leggen kreeg ik het gevoel ‘ah hier pas ik nog net in, in het geheel. Ik maak deel uit van de puzzel.”
  • “Zo leer je ook dat mensen, die je hier niet verwacht, ziet genieten van de avond (het was ook een toffe en fijne groep)”
  • “Ik ben blij dat ik gekomen ben. De interactie met aanwezigen gaf me wel een goed gevoel. Ik kijk dus uit naar een vervolg en zou graag uitgenodigd worden hiervoor.”
  • “Ik vergelijk het een beetje met voetbal, je combineert en je speelt samen en vroeg of laat kan je juichen als dat doelpunt valt. J”

In een volgende stap naar een gezamenlijk kunstwerk voor Heist-Goor kiezen deelnemers een vorm uit het ‘landschap van vormen’ en maken er een sjabloon van. Ze maken daarna een zeefdruk van deze vorm én werken mee aan een gezamenlijke compositie op grote vellen. Kristof Van Gestel tezamen met Open zeefdrukwerkplaats Gezeever begeleiden deze workshop van een half uurtje.

Wil jij ook deelnemen aan een workshop in Heist-Goor? Klik dan hier voor meer info & data.